Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, AMI

A Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola Besenyszög város egyetlen iskolája. Az alapozó, biztos ismereteket adó munka mellett művészetoktatás és muzeális közgyűjtemény-gondozás is folyik az intézményben.

Otthonos légkörben, tevékeny-gazdag iskolai program szerint próbálunk a ma elvárásainak megfelelni. Fő célunk, hogy Krisztus személye és tanítása legyen iskolai közösségünk összetartó ereje, és a ránk bízott diákok támasza.

Fontos irány még iskolánkban a hagyományőrzés. Művészetoktatás keretében folyik a néptánc és képzőművészet oktatása. Megismertetjük a gyerekekkel a magyar nép kultúráját, szellemi és tárgyi hagyományrendszerét. A naptári év jeles napjaihoz kapcsolódó népszokásokat (regölés, betlehem, pünkösdölés, zöldág-járás stb.). Múzeumpedagógiai foglalkozásainkon többféle tevékenységben próbálhatják ki magukat tanulóink: szövés, fonás, fazekasság, fafaragás, játékkészítés, hagyományos népi ételek készítése, konyhakert gondozás.

Fenntartói értékelés 2015-2016-os tanév >>> (letöltés) 2017-2018-as tanév>>> (letöltés) 2018-2019-es tanév>>> (letöltés) 2019-2020-as tanév>>> (letöltés) 2020-2021-es tanév>>> (letöltés)

Intézményi adatok

Név: Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Intézmény

Intézményvezető: Kovács Melinda

Cím: 5071 Besenyszög, Vasvári Pál út 7.

OM azonosító: 201801

Tel. / fax: (56)-487-001

E-mail: besenyszog@okt.koszisz.hu

Web: https://.chiovini.ewk..hu

vissza