Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképzô Iskola, Gimnázium és AMI

A 25 éves Szekszárdi Kolping Iskola volt az első olyan iskola az országban, amely a Magyar Kolping Szövetség fenntartásában kezdte meg működését. A Kolping-iskolák körében ebben az iskolában valósul meg a legszélesebb körű középiskolai képzés: a könnyűipari, vendéglátás és szociális ágazatban folyó szakközépiskolai/szakgimnáziumi képzést a tanulók érettségi vizsgával fejezik be.

A szakács, asztalos, kertész, virágkötő és virágkereskedő, szociális gondozó és ápoló tanulók 3 éves szakmunkás képzésben részesülnek, mely végeztével 2 év alatt nappali rendszerben felkészülhetnek az érettségi vizsgára. Szociális szakgondozó képzésre érettségizett tanulók jelentkezhetnek. Speciális szakképzésben kerti munkás, konyhai kisegítő és családellátó részszakképesítést szerezhetnek sajátos nevelési igényű tanulóink.

Munka mellett tanulóknak esti rendszerű szakmai és érettségire felkészítő képzéseinket ajánljuk. Iskolánk tankonyhája, asztalos tanműhelye és kertészete nemcsak a színvonalas gyakorlati képzések helyszíne, hanem a tanműhelyi szabad kapacitás keretében megvalósuló termelőmunka bevételi forrást is jelent az intézmény számára.

Fenntartói értékelés 2015-2016-os tanév >>> (letöltés) 2017-2018-as tanév>>> (letöltés) 2018-2019-es tanév>>> (letöltés) 2019-2020-as tanév>>> (letöltés) 2020-2021-es tanév>>> (letöltés)

Intézményi adatok

Név: Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Intézményvezető: Koller Tamás

Cím: 7100 Szekszárd, Pázmány tér 4.

OM azonosító: 036416

Tel. / fax: (74)-512-306

E-mail: szekszard@okt.koszisz.hu

Web: www.kolpingiskola.hu

vissza